start historia program byggnader galleri medlem kontakt

Byvandring i Botjärn 2010

Cirka 50 personer hade slutit upp vid Botjärns gamla skola när Kungsbergs och Botjärns byförening anordnade en historisk byvandring 2010-06-05.

Ute i landskapet hade arrangören placerat ut skyltar som i text och bild berättade om byggnader, broar m.m. Minnena finns bokstavligen mitt framför våra ögon även om en del är knappt synliga.

Byvandring Här har en grupp stannat vid en av de många skyltarna. Det är strax intill gamla butiken. I bakgrunden syns Kungsberget.
Kvarnen Det här är en maskin i den gamla kvarnen, nedlagd sedan länge. Huset står kvar omgivet av nästan ogenomtränglig sly.
Ramsåg I sågen som ligger intill kvarnen finns bland annat en ramsåg kvar.
Fika vid Botjärns skola Vad vore en försommarutflykt utan en fika i solgasset. Här sitter alla utanför Botjärns skola och njuter efter promenaden.

Till gallerisidan

Till sidans top